НАЕК "Енергоатом" не погодилася з DT.UA і продовжує брехати

21 грудня 17:20

 

У відповідь на статтю в DT.UA "Напіврозпад нацинтереса. До чого може призвести в українській "атомці" опромінення жадібністю" НАЕК "Енергоатом" відреагувала повідомленням прес-служби "Щодо публікації у виданні "Дзеркало Тижня" про нібито таємну додаткову угоду з ВАТ "ТВЕЛ":

Кожен, хто вдумливо ознайомився з повним текстом статті в DT.UA без вагань виявить, де і в чому перекручує зміст публікації відомство пана Недашковського. Додатково звертаємо увагу наших читачів лише на той факт, що в повідомленні прес-служби НАЕК "Енергоатом" чомусь немає ані слова про перспективи афери із заводом з виробництва ядерного палива в Україні.

Також в якості ілюстрації наявності брехні в повідомленні прес-служби відомства Ю. Недашковського наводимо заключний абзац його послання прем'єр-міністру.

Заключний абзац листа Недашковського Гройсману
Заключний абзац листа Недашковського Гройсману
DT.UA

Прес-служба "Енергоатому" стверджує, що в статті DT.UA "маніпуляція спостерігається і зі згадкою про лист на адресу уряду про необхідність проведення наради у закритому режимі. Адже на ній розглядалася конфіденційна інформація, що міститься у контрактних документах стосовно поставок ядерного палива – з боку ВАТ "ТВЕЛ" і Westinghouse". Проте текст листа Недашковського Гройсману чітко демонструє, що аж ніяк не бажання зберегти в таємниці комерційні секрети контрактних документів з "ТВЕЛ" і Westinghouse керували паном Недашковським при написанні листа В. Гройсману: "Водночас варто зазначити, що з урахуванням напруженої ситуації в країні укладення такої додаткової угоди до діючого контракту з російською компанією може викликати негативний резонанс. У зв'язку з цим вважаємо за необхідне розглянути це питання на закритому засіданні під Вашим головуванням за участю МЗС, Урядового офісу координації з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Міненерговугілля, Держатомрегулювання та інших державних органів для вироблення спільної позиції та забезпечення подальших скоординованих дій".