Нацрада реформ схвалила законопроект "Про валюту", який замінить Декрет 1993 року

02 березня 18:16

Законопроект передбачає запровадження поступової, послідовної і гнучкої лібералізації на валютному ринку.

 

Національна рада реформ розглянула і схвалила законопроект "Про валюту", який буде внесений на розгляд до Верховної Ради.

Президент Петро Порошенко під час засідання підкреслив, що проект запроваджує принцип "дозволено все, що не заборонено" та передбачає запровадження поступової, послідовної і гнучкої лібералізації на валютному ринку України, вільний рух капіталу та інших валютних цінностей.

"Також прибирається таке болісне покарання як призупинення зовнішньоекономічної діяльності", - зазначив Порошенко.

Президент акцентував увагу присутніх, що питання реформи валютного регулювання є надзвичайно важливим для стимулювання економіки та розвитку підприємництва. "Всі вони відразу відчують полегшення відразу після прийняття закону", - наголосив Порошенко.

Президент зауважив, що нарешті буде скасовано Декрет Кабінету міністрів "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" (який має статус закону – ред.). "Пройшло 25 років. Світ пішов вперед. А у нас валютне регулювання зразка 93-го року", - сказав він та додав, що в Україні сьогодні понад 10 000 підприємств-суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, які щорічно проводять 2,5 млн операцій в рік.

Докладніше про законопроект "Про валюту" читайте в матеріалі Олександра Шарова "Dura Lex, або Закон "як вийшло"?" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".