Нацбанк вніс зміни в режим роботи системи електронних платежів

27 лютого 12:10

Міжбанківські платежі через СЕП будуть доступні цілодобово.

 

З 1 квітня система електронних платежів Національного банку (СЕП) буде доступна для проведення міжбанківських платежів 23 години в добу 7 днів в тиждень (23/7). Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Наголошується, що новий режим роботи дозволить проводити чутливі до часу платежі, розширить доступ клієнтів до фінансових послуг та вплине на зростання безготівкових розрахунків.

Зокрема, розширений регламент роботи дозволить учасникам СЕП проводити міжбанківські перекази з 01:00 до 24:00. У системі буде технологічний перерву при переході на новий банківський день (с 00:00 до 01:00). При цьому учасники СЕП самостійно будуть визначати зручний час. Такий режим роботи є добровільною опцією для банку, уточнюють в Нацбанку.

Ці норми містить рішення правління НБУ від 25 лютого №142.

В НБУ нагадують, що робота СЕП у режимі 23/7 стане першим етапом для переходу СЕП на цілодобовий режим.

У Нацбанку також уточнюють, що правління НБУ не пізніше прийме рішення про регламент роботи СЕП у період завершення звітного року.

Повідомлялося, що Нацбанк створює Контактну групу грошового та валютного ринків для обміну інформацією та думками з їх учасниками щодо актуального стану і шляхів розвитку цих ринків.