На Южно-Українській АЕС відключили третій блок через спрацьовування захисту

04 сiчня 09:35

Зараз працюють два енергоблоки.

 

Третій енергоблок Южно-Української АЕС в суботу у 05:04 відключений від енергомережі спрацьовуванням автоматичного захисту, повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом".

"4 січня 2020 року у 05:04 енергоблок №3 Южно-Української АЕС відключено від енергомережі дією автоматичного захисту. Причини спрацьовування захисту з'ясовуються", - йдеться в повідомленні прес-служби НАЕК "Енергоатом" у суботу вранці.

Зараз в роботі перебувають два енергоблоки Южно-Української АЕС.

"Сумарна потужність генераторів становить 2 040 МВт. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає", - підсумували в НАЕК "Енергоатом".

Довідка ZN.UA
Південно-Українська АЕС – розташована на берегах Південного Бугу в місті Южноукраїнськ Миколаївської області і є відокремленим підрозділом ДП НАЕК "Енергоатом". Входить до складу Южно-Українського енергетичного комплексу.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України, експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

Детективи НАБУ розслідували справу про заволодіння 27 млн 940 тис. гривень Южно-Української АЕС під час закупівлі підрозділом підприємства обладнання за завищеними цінами з 2016 по 2018 рік. У рамках провадження повідомлення про підозру вручили 14 особам. Їхні дії кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Підозрювані та їхні адвокати вже 20 місяців вивчають матеріал.