На виплату субсидій "живими грошима" направлять 5,7 млрд гривень

03 березня 00:57

Субсидії у грошовій формі планують виплатити 3 млн 742 тис. домогосподарств.

 

Уряд України направить на виплату субсидій у рамках монетизації в грошовій формі в березні майже 5,7 млрд грн.

"Усього для забезпечення виплати субсидій готівкою в березні місяці буде спрямовано 5 млрд 663 млн 211 тис. 195 грн", - повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

За словами міністра, нині претендують на отримання монетизованої субсидії 3 млн 742 тис. домогосподарств. Рева зазначив, що відповідні виплати за поточний опалювальний сезон будуть виплачені в березні, квітні і травні поточного року. "Після цього буде здійснено перепризначення субсидії на новий рік, починаючи з травня 2019 року", - пояснив міністр.

Раніше міністр соцполітики анонсував скорочення витрат на субсидії. Так, з початку року у субсидій відмовили 3,5 тис. домогосподарств, а з травня 2018 року - такі відмови отримали 480 тисяч домогосподарств. Також Кабмін посилив вимоги для одержувачів субсидій в 2019 році. Згідно з новими правилами, субсидії зможуть позбавляти за борг ЖКГ у 340 гривень або місячну простроченість платежів.

У бюджеті на 2019 рік передбачено 55 мільярдів гривень на субсидії, що на 18 мільярдів менше, ніж у минулому році. Детальніше про монетизацію субсидій читайте у матеріалі Юлії Самаєвої та Алли Котляр "Живими грошима" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".