На конкурс керуючого резиденцією "Межигір'я" зголосилися три учасники

09 квiтня 15:45

Два з них беруть участь у конкурсі повторно.

 

На конкурс керуючого заарештованими активами резиденції "Межигір'я" подали документи три учасники, два з них - повторно, повідомив глава Громадської ради Національного агентства з розшуку та менеджменту активів, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) Гліб Каневський.

"Надійшли заявки на управління корпоративними правами ТОВ "Танталіт", отже, і резиденцією "Межигір'я". Всього три учасники, два з яких подавалися раніше", - повідомив він.

За словами Каневського, заявки надійшли від ГО "НПУ "Межигір'я", яке фактично управляє резиденцією в даний час, ПП "Гаянський Геннадій Григорович" і ТОВ "Скомпані".

Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, учасниками ТОВ "Скомпані" є Сергій Коренєв (51%) і Костянтин Заграничний (49%). Статутний капітал компанії - 1 млн грн.

У січні АРМА вирішило продовжити термін подачі документів на конкурс керуючого заарештованими активами резиденції "Межигір'я", оскільки бажання брати участь у конкурсному відборі проявили тільки дві компанії: ГО НПУ "Межигір'я" і ТОВ "Атлант Девелоп".

Раніше українські журналісти-розслідувачі з різних редакцій ЗМІ, об'єднаних навколо проекту YanukovychLeaks, висловили стурбованість непрозорістю відбору нового управлінця для резиденції "Межигір'я".

Зокрема назва другого учасника конкурсу – фірми ТОВ Атлант Девелоп – стала відома тільки під час оголошення результатів конкурсу, а до цього трималася в секреті, її забороняли розголошувати всім, хто мав відношення до тендерної комісії.

У липні 2018 року Печерський районний суд Києва передав в управління АРМА державну резиденцію "Межигір'я". Раніше Київський апеляційний господарський суд визнав недійсними договори, за якими резиденція "Межигір'я" вибула з власності держави.