На Дніпропетровщині чиновники привласнили мільйони на ремонті доріг

02 липня 22:30

Роботи не виконувалися, а лише фіксувались "на папері".

 

У Дніпропетровській області керівники ДП "Дніпропетровський облавтодор" і ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" нагріли руки на роботах з будівництва і ремонту доріг. Протягом двох років чиновники умисно завищували показники виконаних робіт, чим завдали збитки державі на суму чотири мільйони гривень. Про це повідомив на сторінці у Facebook генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За його словами, слідству вдалося задокументувати сім епізодів махінацій з грошима, які були виділені на дороги.

"Найбільш показовим є підписання акта виконаних робіт на суму понад 1 млн грн, хоча встановлено, що роботи взагалі не виконувалися, а лише фіксувалися на папері", - підкреслив Луценко.

Затриманих взяли під варту з альтернативою застави 10 млн грн.

В соцмережах користувачі закликають генпрокурора звернути увагу на аналогічні ситуації з розкрадання коштів на ремонт доріг у місті Черкаси, Івано-Франківській та Волинській областях.

Раніше Укравтодор підрахував, що всього на капітальний ремонт усіх доріг в країні необхідно не менше двох трильйонів гривень. В Україні налічується 17 тисяч мостів, 9 тисяч з яких знаходяться в аварійному стані і потребують капітального ремонту, а 4,5 тисячі потребують термінового закриття і ремонту.