МВС повторно зняло з розшуку ексочільника "Укртранснафти" Лазорка

29 травня 11:08

У квітні 2018 року Лазорка вже знімали з розшуку, але після громадського резонансу картку повернули до бази розшукуваних осіб.

 

Близького до олігарха Ігоря Коломойського колишнього очільника "Укртранснафти" Олександра Лазорка повторно зняли з розшуку, повідомляє enkorr.

У вересні 2015 року Лазорка було оголошено в розшук за ініціативою СБУ, датою його зникнення є 18 серпня. Правоохоронці підозрюють Лазорка за чотирма епізодами:

- незаконне викачування технологічної нафти з магістральних нафтопроводів;

- підписання протиправних і антидержавних угод на зберігання нафти зі структурами "Привату";

- незаконні (надмірні) витрати на страхування в ПАТ "Укртранснафта";

- резервування нафтопроводу Кременчук-Одеса пов'язаною з групою "Приват" компанією "Синтез Ойл".

За ч. 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України ексголові "Укртранснафти" загрожує від 7 до 12 років ув'язнення.

Зазначимо, у квітні 2018 року Олександра Лазорка вже знімали з розшуку - запит його картки на сайті Міністерства внутрішніх справ не давав результатів. Але після резонансу в ЗМІ картку Лазорка повернули до бази розшукуваних осіб.

Після оголошення в розшук колишній "приватівський" голова "Укртранснафти" оселився в Лондоні, де, за даними ЗМІ, просив політичного притулку. Також Лазорко намагався через суди поновитися на посаді.

Олександр Лазорко очолював "Укртранснафту" у 2009-2015 роках, до цього керував підприємствами групи "Приват" Ігоря Коломойського - Дрогобицьким і Надвірнянським НПЗ. Відсторонений від виконання обов'язків за маніпуляції з викачуванням технологічної нафти та її розміщенням на зберігання на заводах групи "Приват". У 2015 році компанія платила за зберігання близько 2,5 млн грн на день.

Сам Коломойський раніше повідомляв про домовленості зі вже колишнім президентом України Петром Порошенком, згідно з якими була гарантована недоторканність його соратникам: Лазорку, Олійнику, Палиці, Філатову та Корбану.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю DT.UA не приховував доброго ставлення до Ігоря Коломойського.

"Ось я, наприклад, добре ставлюся до Коломойського як до людини і не приховую цього. Мені цікаво з ним обговорювати різні теми, він напрочуд начитана людина, зі своєрідним почуттям гумору…", - зазначав голова МВС. Але наглошував на тому, що розмовами на абстрактні теми добре ставлення й обмежується.