МВФ спрогнозував падіння зростання ВВП Росії в 2019 році

17 квiтня 22:40

При цьому в 2018 році зростання російської економіки складе 1,7%, але в цьому прогнозі не враховуються санкції, введені США.

 

Міжнародний валютний фонд прогнозує падіння зростання ВВП Російської Федерації до 1,5% у 2019 році - і при цьому експерти не враховують можливого впливу нових санцій США на Росію, заявили представники МВФ на прес-конференції у вівторок у Вашингтоні, під час презентації нового огляду МВФ "Перспективи світової економіки", повідомляє "Укрінформ".

В огляді, зокрема, наголошується, що зростання реального ВВП Росії в 2017 році склав 1,5% (для порівняння - зростання ВВП України в цьому ж році в МВФ оцінили в 2,5%). У той же час, у Фонді спрогнозували підвищення російського ВВП в 2018 році до 1,7% і його падіння до 1,5% в 2019 році.

Як зазначив під час прес-конференції головний економіст, економічний радник МВФ Моріс Обстфельд, у Фонді ще не оцінювали можливого впливу від останніх санкцій США проти Росії.

"Я думаю, ще занадто рано оцінювати вплив санкцій (проти Росії - ред.) Ми, безумовно, бачили реакцію на ринках активів", - прокоментував ситуацію Обстфельд. Він також зазначив, що наслідки нових обмежень, швидше за все, будуть відчутними, в тому числі серед близьких економічних партнерів Росії, "зокрема, країн СНД". Тим не менш, він ще раз підкреслив, що поки рано оцінювати можливий вплив.

Нагадаємо, 6 квітня 2018 року США ввели санкції проти 36 фізичних осіб і компаній з "кремлівського списку". У перелік потрапили сім олігархів, 17 високопоставлених чиновників , а також 12 державних і приватних компаній. Кремль назвав нові санкції "нехтуванням всього і вся" і анонсував заходи.

15 квітня постпред США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що глава Мінфіну США Стівен Мнучин оголосить про нові санкції проти Росії в понеділок, 16 квітня.

17 квітня, Трамп відклав введення санкцій проти Росії. Стратегія Трампа передбачає стримування санкцій до кроку Росії, який можна буде розцінити як провокацію.

США готують щодо Росії нові "сирійські санкції". Посол США в Росії Джон Хантсман повідомив про підготовку Сполученими Штатами нових антиросійських санкцій за підтримку РФ режиму сирійського диктатора Башара Асада.