МВФ розгляне нову програму кредитування для України після затвердження держбюджету-2019

15 листопада 18:08

За словами представника МВФ, у фонді розраховують розглянути нову програму цього року.

 

Рада директорів Міжнародного валютного фонду розгляне нову програму кредитування для України тільки після того, як Верховна Рада затвердить державний бюджетний країни на 2019 рік. Про це заявив офіційний представник Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс.

"Влада країни продовжує працювати над виконанням попередніх умов, необхідних для подальшого затвердження нової програми радою директорів. Ми очікуємо, що рада директорів розгляне програму пізніше, в цьому році, після виконання цих попередніх умов, а саме - затвердження держбюджету на 2019 рік...", - повідомив Райс під час брифінгу у Вашингтоні.

Як повідомлялося, 19 жовтня Україна узгодила з МВФ умови програми фінансування SBA у розмірі 3,9 млрд доларів. Нова програма розрахована на 14 місяців і має замінити діючу програму розширеного фінансування EFF, затверджену в 2015 році, що передбачала надання Україні 17,5 млрд доларів.

Очікується, що угоду буде затверджено наприкінці року, після того, як Верховна Рада ухвалить закон про держбюджет на 2019 рік з урахуванням рекомендацій МВФ. Однією з умов угоди є підвищення тарифів на газ для домогосподарств. Програма SBA спрямована на зниження інфляції та реформування податкового адміністрування, фінансового й енергетичного секторів.

Детальніше про проблеми, що виникли з черговим траншем МВФ, читайте у матеріалі Ольги Коваленко "Передвиборний stand-by" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".