Moody's підвищило прогноз для банківської системи України

09 липня 20:16

В агентстві вважають, що кредитоспроможність банків країни буде поліпшуватися протягом наступних 12 - 18 місяців.

 

Міжнародне рейтингове агентство Moody's відзначило зростання кредитоспроможності банків і підвищило прогноз для української банківської системи зі стабільного на позитивний. Про це повідомив аналітик Moody's Investors Service Лев Дорф, передає finclub.

"Економіка України продовжуватиме поступово відновлюватися, стимулюючи попит на кредити і покращуючи можливості позичальників з погашення своїх кредитів. Тепер, коли банки визнали велику частину своїх непрацюючих кредитів, відрахування в провізії також повинні знизитися, збільшуючи прибуток", - зазначив Дорф.

Moody's, зокрема, очікує, що в цьому році зростання економіки України прискориться до 3,5% з 2,5% на тлі відновлення інвестицій, що, в свою чергу, призведе до активізації кредитування: згідно з прогнозами Moody's, зростання обсягу кредитування підвищиться до 10% протягом наступних двох років з 7% в 2017 році.

Як повідомлялося раніше, банки протягом першого кварталу 2018 року збільшили прибуток в два рази - до 12,81 млрд грн. За аналогічний період минулого року банки отримали 6,9 млрд грн прибутку. Крім того, у ФГВФО зазначили, що в стадії ліквідації на сьогодні залишається 91 банк. Ліквідацію 28 банків планують завершити протягом року.