Молдавський олігарх викупив у Порошенка торговий центр в Кишиневі — ЗМІ

30 квiтня 21:07

Операція була одобрена минулого тижня.

 

У Молдові компанія "Twins Estate S. R. L", що входить в групу компаній "Rogob", що належить молдавському олігарху Владу Плахотнюку, якого вважають бізнес-партнером Петра Порошенка, придбала акції найбільшого торгового центру Кишинева АТ "Gemenii S. A." (колишній "Дитячий світ"), останнім, до недавнього часу володів президент України Порошенко, передає Інтерфакс-Україна.

Компанія повідомила, що купила мажоритарний пакет акцій колишнього "Дитячого світу" в Кишиневі. Згідно з поширеною інформацією, минулого тижня Рада з конкуренції схвалила договір купівлі-продажу і він набув чинності. У той же час покупець не повідомляє подробиць угоди, її суму та ім'я продавця. Власник обіцяє зберегти актуальний бренд "Gemenii", "відомий у всій Молдові".

Як повідомляло DT.UA доходи Петра Порошенка в 2018 році збільшилися в 95 разів. У 2018 році сумарний дохід Порошенкf склав 1 млрд 556 млн 273,8 тис. гривень. За 2017 рік Порошенко задекларував 16,3 млн гривень доходів, а також славнозвісну відпустку на Мальдівах. У той рік активи президента росли не такими швидкими темпами.