Мирову угода "Київтеплоенерго" і "Нафтогазу" затвердив суд

10 жовтня 22:03

"Нафтогаз" відмовився від стягнення пені і штрафних санкцій за борги по газу.

 

Господарський суд Києва в середу, 10 жовтня, затвердив мирову угоду між НАК "Нафтогаз України" і КП "Київтеплоенерго" щодо боргових зобов'язань комунального підприємства, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Предметом угоди є боргові зобов'язання, що мають джерела для компенсації, наприклад, заборгованість споживачів, уточнили в КМДА. При цьому "Нафтогаз" відмовився від штрафних санкцій і пені, на стягненні яких наполягав раніше.

"Після отримання постанови суду комунальне підприємство "Київтеплоенерго" зможе укласти договори на постачання газу і почати процес відновлення послуги гарячого водопостачання для чотирьох районів Києва", - запевнив заступник голови міськадміністрації Петро Пантелєєв.

Він додав, що результатом "складних переговорів з участю керівництва уряду" стало виділення на погашення різниці в тарифах.

"Це зобов'язання держбюджету перед теплопостачальними підприємствами в сумі 729 млн гривень", - повідомив Пантелєєв.

Раніше в КМДА повідомляли, що згідно з мировою угодою КП "Київтеплоенерго" виплатить "Нафтогазу" 2,3 мільярда гривень боргів "Київенерго" Рената Ахметова перед НАК "Нафтогаз". Загальна сума заборгованості, включаючи штрафи та пені, перевищує 4,5 мільярда.

Як повідомлялось, 9 жовтня представники НАК "Нафтогаз України" та КП "Київтеплоенерго", до якого перейшли функції "Київенерго", підписали мирову угоду, яка має бути затверджена у Господарському суді м. Києва.

Зазначимо, що для відновлення гарячого водопостачання в Києві "Нафтогаз" повинен укласти договір з "Київтеплоенерго" для постачання газу, але НАК не підписує договір через те, що раніше КМДА відмовлялася приймати на "Київтеплоенерго" борги, сформовані "Київенерго" перед НАК.

Гарячої води у будинках киян немає вже кілька місяців. Після завершення терміну контракту з "Київенерго" Рината Ахметова в серпні "Нафтогаз" відмовився укладати новий договір з КП "Київтеплоенерго" через борги, непогашені компанією Ахметова.

Детальніше про проблеми з гарячою водою та опаленням у Києві читайте в матеріалі Тетяни Бойко "Загадка боргів "Київенерго", або Коли кияни отримають гарячу воду?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".