Мінрегіонбуд: Фінансування недобудов можливе лише після змін до держбюджету

05 травня 10:43

У процесі інвентаризації незавершених об’єктів будівництва має бути забезпечено індивідуальних підхід до кожного об’єкта й опрацювання можливих варіантів фінансування його добудови.

 

На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов на нараді з представниками обласних державних адміністрацій.

«Для бюджетних об’єктів ми шукатимемо можливість передбачити кошти під час підготовки змін до державного бюджету поточного року, а також – у проекті бюджету на наступний рік. Що стосується об’єктів недержавної форми власності, то після завершення інвентаризації, Національний банк готовий провести спільну зустріч за участю представників банків і разом шукати можливості для фінансування добудови таких об’єктів», - сказав В.Тихонов, якого цитує прес-служба.
Нагадаємо, на 1 січня 2011 року в Україні нараховується більше 18 тисяч незавершених будівництвом об’єктів.
Нагадаємо, тиждень тому голова уряду узгодив план заходів центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо добудови незавершених об’єктів будівництва. Перший етап – визначення об’єктів, які мають високу ступінь готовності (70% і більше) і можуть бути завершені у короткий термін (рік-півтора року). За статистичними даними такі об’єкти складають 30% від всіх незавершених будівель. До 22 травня перелік об’єктів та пропозиції щодо їх добудови Міністерство винесе на розгляд уряду.