Мінрегіон хоче класифікувати вулиці за функціональним призначенням

23 сiчня 14:05

Згідно класифікації можуть бути прописані вимоги по ширині різних зон.

 

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розглядає норми, з впровадженням яких буде введена класифікація вулиць в залежності від їх функціонального призначення. Про це написав заступник міністра цього міністерства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

"Для ефективного планування населеного пункту досить велике значення має класифікація вулиць за їх функціональним призначенням. Тобто – для пішоходів, велосипедистів, громадського транспорту або автомобілів. Це дійсно дозволяє більш ефективно організовувати роботу транспорту і створювати безпечні та комфортні умови для пішоходів", – зазначив він.

Згідно цієї класифікації можуть бути прописані вимоги та рекомендації щодо ширини різних функціональних зон: пішохідну, велосипедну і т. д.

Також це може дозволити мінімізувати пробки в містах; зменшити рівень автомобілізації за рахунок пріоритету громадського транспорту; організовувати багатофункціональні вулиці для гармонійного розвитку населених пунктів.

Нагадаємо, що міський голова Києва Віталій Кличко підписав розпорядження, згідно з яким перейменування вулиць, провулків, проспектів, бульварів, узвозів та проїздів у Києві буде здійснюватися після консультацій з мешканцями.