Міністр: Повноцінний ринок земель може почати працювати в кінці 2012 року

01 грудня 11:14

Купівля-продаж земель сільськогосподарського призначення може стати можливою в Україні в кінці 2012 року - початку 2013 року, прогнозує міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

 

«Я так бачу, що приблизно на кінець 2012 року - початок 2013 року ми дамо можливість повноцінного обігу сільськогосподарських земель», - сказав він журналістам у четвер, 1 грудня.

Міністр нагадав, що урядовий законопроект про ринок земель, який дозволяє продаж сільгоспземель, направлено українським парламентом на доопрацювання у першому читанні.

М.Присяжнюк прогнозує, що після завершення всіх необхідних процедур у відповідних комітетах парламенту цей законопроект буде знову винесено на розгляд Верховної Ради.

«Зараз його допрацьовують, він пройде перше читання, друге за повною програмою, і потім ми будемо пропонувати, щоб після цього був певний час для того, щоб можна було запустити земельний кадастр, щоб зробити інвентаризацію земель», - додав він.

При цьому М.Присяжнюк зазначив, що позиція міністерства залишається незмінною в питанні про можливість придбання сільгоспземель іноземними громадянами.

«Земля може бути куплена тільки громадянами України та державою у вигляді земельного банку», - сказав він.

Як повідомлялося, 18 листопада Верховна Рада України направила на повторне перше читання урядовий законопроект про ринок земель.

Було прийнято рішення, щоб робоча група доопрацювала урядовий законопроект для його повторного розгляду у першому читанні на засіданні ВР.