Мінінфраструктури підписало меморандум з Deutsche Bahn

22 сiчня 20:06

Прем'єр запевнив, що співпраця не передбачає продаж чи оренди стратегічно важливого державного об'єкта, як Укрзалізниця.

 

Україна співпрацюватиме з найбільшим залізничним оператором Німеччини - Deutsche Bahn. Відповідний "Меморандум про взаєморозуміння" сьогодні в Давосі підписало Міністерство інфраструктури України, повідомив у своєму Telegram прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

За словами прем'єра, співпраця не передбачає продаж або оренду стратегічно важливого державного об'єкта, як Укрзалізниця.

"Після зустрічі з керівництвом Deutsche Bahn минулого тижня в Києві, ми прийшли до розуміння формату співпраці, а саме - Україна повністю збереже за собою контроль над МПС. Німецькі фахівці будуть працювати над реформуванням управлінських механізмів підприємства. Розраховую, що німецька операційна ефективність і нульова терпимість до корупції стане базою для зміни ситуації в Укрзалізниці", - йдеться в повідомленні.

Згідно меморандуму, сторони будуть вивчати можливість стратегічного партнерства (альянсу) між національними операторами України (УЗ) і Німеччини (DB) для обміну досвідом, практиками для підвищення ефективності перевезень в Україні. По-друге, проведуть оцінку можливості співпраці для імплементації європейського досвіду реформування ж / д перевезень і адаптації директив ЄС. По-третє, сприятимуть взаємним пропозиціям про розвиток залізничного та рухомого складу з урахуванням сучасних стандартів екологічності та інноваційності.

Як повідомляло DT.UA, під час останньої зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель, президент Володимир Зеленський зацікавив німецьку сторону можливостями реформування і використання Укрзалізниці.

Кабмін затвердив нову стратегію "Укрзалізниці" на 2019-2023 рр. Так, згідно з новим баченням, буде проведена реорганізація підприємства, мета якої - підготувати "Укрзалізницю" до відкриття ринку залізничних перевезень для приватних перевізників, передбачається оптимізація процесів і витрат, а також перехід на ринкове формування тарифів для перевезення вантажів. Докладніше читайте в статті "Нова стратегія УЗ" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".