Мінфін відмовився співпрацювати з банком Тігіпка з торгівлі держпаперами

16 квiтня 11:09

Міністерство розірвало договір з "Універсал банком".

 

Міністерство фінансів України вирішили припинити співпрацю з "Універсал Банком" бізнесмена Сергія Тігіпка "за повторне невиконання взятих на себе зобов'язань".

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну, за підсумками конкурсу ухвалено рішення включити "Альфа-Банк", банк "Південний" і "Кредобанк" в число первинних дилерів на ринку державних цінних паперів.

Також "Укрсиббанку" було повідомлено про можливість розірвання договору про співпрацю на ринку державних цінних паперів "за невиконання взятих на себе зобов'язань".

З 14 травня втратять чинність нинішні редакції договорів про співпрацю на ринку державних цінних паперів, у зв'язку з чим первинним дилерам необхідно їх перепідписати з міністерством.

Первинними дилерами на ринку державних цінних паперів є "ОТП Банк", "Укргазбанк", "Ощадбанк", "Сітібанк", ПУМБ, "Райффайзен Банк Аваль", "Укрсиббанк", "Укрсоцбанк", "Укрексімбанк" і "Приватбанк".

"Універсал Банк" (Universal Bank) - банк "Універсальний" був заснований в 1994 році. У 2016 році банк придбала група " ТАС " Сергія Тігіпка.

Повідомлялося, що НБУ погодив опосередковане придбання 99,9% акцій ПАТ "VS Банк" українським бізнесменом Сергієм Тігіпко ще в 2017 році. Однак купівля-продаж банку так і не відбулася.