Мінфін розраховує отримати від МВФ в 2018 році більше двох траншів

19 грудня 16:47

Гроші потрібні для підтримки нацвалюти.

 

У Міністерстві фінансів України припускають, що Міжнародний валютний фонд в 2018 році виділить Україні не менше двох траншів макрофінансування. Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк сьогодні, 19 грудня.

"Нацбанк бачить два транші в наступному році, я думаю, що буде більше. За умовами (меморандуму з МВФ, - ред.), не всі вимоги виконані. Зокрема, не створено антикорупційний суд. Гроші йдуть в резерв Нацбанку, і це підкріплення національної валюти. Якщо у нас валюта послаблюється, то це впливає на показники бюджету", - сказав Данилюк.

Нагадаємо, що відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом близько 17 млрд доларів спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми та виділення траншів. У 2015 році Україна отримала лише два транші – 5 млрд доларів в березні і 1,7 млрд доларів – в серпні 2015 року. У вересні 2016 року МВФ виділив Україні третій транш – на 1 млрд доларів, у квітні 2017 року Україна отримала ще 1 млрд доларів четвертого траншу.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк вважає, що в майбутньому Києву не варто розраховувати на підтримку МВФ. Докладніше про перспективи співпраці України з МВФ читайте інтерв'ю міністра фінансів Олександра Данилюка в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".