Мінфін опублікував карту бюджетного процесу на 2021 рік

14 сiчня 18:20

Карта включає роботу над Бюджетною декларацією на 2021-2023 роки.

 

Міністерство фінансів України розпочало підготовку Бюджетної декларації на 2021-2023 роки та державного бюджету на 2021 рік. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook голова Мінфіну Оксана Маркароваю

"Бюджетний процес ніколи не завершується. Починаємо підготовку 3-річної декларації на 2021-2023 роки", - написала вона.

При цьому вона опублікувала карту бюджетного процесу. Відповідно до карти, до 15.07 заплановано розгляд Радою питання щодо Бюджетної декларації на 2021-2023 роки, а до 15.09 – розгляд Радою проекту держбюджету-2021.

Нагадаємо, що бюджетна декларація - це стратегічний документ, який визначає основні параметри державного бюджету та напрями бюджетної політики на наступний рік. У декларації також зазначаються макропоказники, на яких планується розрахувати бюджет.

 

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Олексій Гончарук в кінці року заявив про проблеми з наповненням бюджету.

Серед причин недовиконання бюджету прем'єр назвав зміцнення гривні, зниження обсягів споживання газу, а також "неідеально спроектований" бюджет на цей рік.

Олексій Гончарук доручив міністру фінансів Оксані Маркаровій припинити Держказначейству фінансування будь-яких програм, крім захищених статей держбюджету (зарплати, пенсії). Також прийнято рішення про позапланове запозичення до кінця року 10 млрд гривень в бюджет.

Раніше повідомлялося, що в Україні борг за лікарняні перевищив мільярд гривень. На засіданні 27 листопада Кабмін перерозподілив кошти на виплату лікарняних у розмірі 1,4 млрд грн.