Метрополітен може зупинити роботу через борги - КМДА

10 липня 21:32

КМДА пропонує реструктуризувати борги підприємства.

 

Виконавча служба Міністерства юстиції України заблокувала роботу підприємства КП "Київський метрополітен" через судову тяганину з компанією "Укррослізинг". Про це повідомили в прес-службі КМДА.

Згідно з повідомленням, Мін'юст стягнув з метрополітену близько 170 млн грн за рішенням Вищого господарського суду, а готівкові кошти в касах метрополітену були єдиним джерелом доходу підприємства.

"Віднедавна, крім рахунків (метрополітену – ред.), заблоковані каси столичної підземки, що може зупинити роботу метрополітену", - заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, щоб уникнути зупинки роботи метро, КМДА розробила план реструктуризації боргів метрополітену. Дане рішення мають затвердити депутати на сесії Київради.

Нагадаємо, КП "Київський метрополітен" уклав договір на поставку вагонів з "Укррослізінгом" в 2009 році. Виплати гарантувалися держбюджетом і проводилися до 2013 року, проте з 2014 року бюджетні кошти не надходили. З 16 березня 2017 року виконавча служба Мін'юсту заблокувала рахунки метрополітену за рішенням судів.