Майже 70% бізнесу очікує девальвації гривні

16 квiтня 18:08

Середнє значення курсу в цьому році прогнозують на рівні 29,53 грн/дол.

 

Більшість представників українського бізнесу (67,7%) прогнозують обмінний курс гривні до долара США в найближчі 12 місяців вище 29 дрв/долар, пише "Економічна правда" з посиланням на результати опитування Нацбанку керівників підприємств країни в першому кварталі 2018 року.

Наголошується, що середнє значення курсу в наступні 12 місяців очікується на рівні 29,53 грн/дол. У той же час, скоротилася частка респондентів, які очікують знецінення гривні до 86,3% з 88,5%.

В період проведення опитування середньозважений курс гривні на міжбанківському валютному ринку в середньому становив 26,93 грн/дол., а його щоденні коливання не перевищували 5,2% від середнього значення.

Нагадаємо, курс гривні за останні два місяця зміцнився до позначки у 26 грн/доллар, повідомлялося про те, що він може спробувати подолати її.

Цьому сприяють сезонні зниження обсягів закупівлі імпортного палива та активізація аграріїв. За останній місяць на стан валютного ринку також істотно вплинули нерезиденти, які активно купують гривню на міжбанку.

Детальніше про інші фактори, які можуть сприяти зміцненню нацвалюти, читайте в матеріалі Максима Пархоменка "Усе по 25? Гривня продовжує зміцнюватися