Мавроді запропонував допомогу Лукашенку

12 травня 08:15

Засновник фінансової піраміди МММ Сергій Мавроді запропонував президентові Білорусі Олександру Лукашенку відкрити пункти МММ по всій республіці для того, щоб зв'язати надлишкові кошти населення, зупинити інфляцію і девальвацію білоруського рубля.

 

«Звертаюся до вас, Олександр Григорович. Вихід є - і дуже простий. Дозвольте МММ у Білорусі, дайте благословення - карт-бланш мені, відкрийте пункти в усіх відділеннях ощадбанку. Я за місяць, ну за два, зв'яжу кошти населення, зупиню інфляцію і зупиню падіння білоруського рубля», - пообіцяв С.Мавроді у відеозверненні, розміщеному на його сайті.

На його думку, у ситуації, що склалася, білоруська економіка «напередодні краху, по суті, і що чекає населення - про це не хочеться навіть думати».

Скандально відомий засновник фінансової піраміди вважає, що валютно-фінансова криза в економіці Білорусі викликана діями «професійних економістів, фінансистів».

«Очевидно, що якщо вони досі нічого не зробили, то нічого не зроблять і надалі. Нинішня ваша команда - економісти, фінансисти, не знайдуть рішення. Вони будуть радити стандартні шляхи, які у даній ситуації застосовувати пізно», - прокоментував С.Мавроді дії білоруського уряду і Центробанку.

На його думку, «стабілізаційний кредит, який належить виклянчувати у Росії, лише відтягне ситуацію».

«Цілком очевидно, що в цій ситуації потрібно відмовитися від усіх цих стандартних заходів і шукати інші шляхи, тому що стандартні шляхи не працюють. Чому - не настільки важливо», - зробив висновок С.Мавроді.

Паралельно з відкриттям пунктів МММ він пропонує владі Білорусі випустити високоспекулятивні держоблігації «з нульовою надійністю» за аналогією з ДКО у Росії в 1994 році. «Таким чином можна швидко залучити величезні кошти. За цей рахунок Білорусія зможе існувати, як мінімум, три роки. Це фора, перепочинок, за цей термін можна багато чого зробити», - вважає опальний фінансист.

Як повідомлялося, у Білорусії інфляція за 4 місяці 2011 року зросла до 10,9%, обмінний курс білоруського рубля в «обмінниках» девальвовано на 30%, на позабіржовому ринку - майже на 70%.