Малоймовірно, що до кінця року буде проведено конкурс на главу "Нафтогазу" - Вітренко

02 грудня 17:16

Для підготовки і проведення конкурсу недостатньо часу.

 

До кінця 2019 року конкурс на керівника НАК "Нафтогаз України", який анонсував міністр енергетики та захисту навколишнього середовища, не буде проведено. Оскільки такий конкурс є тривалою процедурою. Про це написав виконавчий директор НАК Юрій Вітренко на своїй сторінці в Facebook.

"Конкурс – це справа не одного дня чи навіть тижня. До кінця року його навряд чи можна провести", - написав він.

"Зрозуміло, якщо це буде чесний конкурс, і вибирати будуть дійсно професійні і політично незаангажовані люди", - додав Вітренко.

Він також повідомив, що у вівторок вилетить в Амстердам, де 4 грудня мають відбутися ключові судові слухання по стягненню з "Газпрому" боргу близько $ 3 млрд.

"Якщо вони пройдуть успішно, ми зможемо почати отримувати кошти вже приблизно з квітня, тобто за лічені місяці", - зазначив Вітренко.

Раніше міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель підтвердив намір Кабінету міністрів щодо зміни керівництва стратегічних підприємств, а саме НАК "Нафтогаз України" і НЕК "Укренерго".

Кабмін розпорядженням №1122-р від 27 листопада 2019 року звільнив президента НАЕК "Енергоатом" Юрія Недашковського. Юрій Недашковський обіймав посаду президента НАЕК "Енергоатом" з березня 2014 року. До цього він також керував компанією з 2005 по 2006 і з 2008 по 2012 роки.