Максимальний розмір пенсії в Україні буде в межах 7,5-8 тисяч гривень

17 лютого 12:47

В Україні максимальний розмір пенсії буде у межах 7,5-8 тисяч гривень, заявив президент України Віктор Янукович в Одесі під час розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ.

 

Про це повідомляє прес-служба глави держави у четвер, 17 лютого.

«На жаль, поки немає такої можливості, але пенсійна реформа нам дозволить все-таки перейти до системи справедливих пенсій, прибрати ті захмарні пенсії, які сплачувались. Не буде такого, щоб максимальна пенсія у країні 60 тисяч гривень, а мінімальна - 600. Немає жодної країни у світі, щоб була така несправедливість стосовно людей. Тому сьогодні ми закладаємо максимальну пенсію в межах 7,5-8 тисяч гривень. Вчора почалися дебати у Верховній Раді», - сказав він.

Президент підкреслив, що реалізація пенсійної реформи забезпечить перехід до справедливого нарахування пенсій.

Він також висловив переконання, що рівень мінімальної пенсії має бути збільшено. «І пенсійна реформа повинна бути спрямована на те, щоб кожен пенсіонер мав можливість жити нормально у нашій країні. Підняти пенсії, зарплати, - це той шлях, яким ми також будемо йти», - підкреслив президент.

У той же час Янукович додав, що цього неможливо досягти без зростання економіки. «Зростання економіки, оптимізація державних витрат - це дасть нам можливість подолати ті проблеми, які у нас є», - підкреслив глава держави.

Як повідомлялося раніше, віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко пропонує обмежити максимальний розмір пенсії не тільки для нових пенсіонерів, а й для тих, хто вже вийшов на пенсію.

Водночас, в опозиції вважають пенсійну реформу невдалою в цілому. Так, заступник голови Ради Микола Томенко вважає, що влада не змогла забезпечити належного громадського обговорення пенсійної реформи.

Віце-спікер сказав, що саме незнання того, що чекає українців після прийняття урядового законопроекту і серйозні застереження проти підвищення пенсійного віку спричинили високу готовність до суспільного протесту.