Лукашенко пригрозив добирати недоотримані обсяги російської нафти з транзитних потоків

14 лютого 16:37

У січні Росія з необхідних 2 млн т нафти поставила тільки 0,5 млн т.

 

У разі, якщо Росія не буде постачати Білорусі раніше обумовлені обсяги нафти, то Білорусь буде змушена добирати недоотриману від РФ нафту з транзитного нафтопроводу. Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає БЕЛТА.

За його словами, в січні Росія з необхідних 2 млн т нафти поставила тільки 0,5 млн т.

"Якщо Росія не буде постачати нафту в потрібних обсягах, ми почнемо відбір з транзитної труби", - сказав Лукашенко.

Він уточнив, що через країну на Захід і для Білорусі прокачується 70 млн т нафти. Лукашенко підкреслив, що Білорусь сумлінно передає цю нафту. "Пам'ятайте влітку брудну нафту? Досі не розрахувалися за це, хоча у нас вийшло з ладу обладнання в Мозирі, Новополоцьк постраждав і нафтопровід "Дружба", - нагадав Лукашенко.

"Тому, якщо не поставлять в лютому, будемо до 2 млн т добирати", - попередив Лукашенко.

Читайте також: США побоюються вводити санкції проти "Роснефти" — ЗМІ

Хоча раніше повідомлялося, що білоруські нафтопереробні заводи будуть купувати російську нафту за цінами світового ринку.

Постачання нафти у Білорусь було припинено на початку січня, оскільки сторони не уклали договір на 2020 рік. З 4 січня прокачування нафти з Росії на білоруські нафтопереробні заводи поновлювали.

Про невдалі переговори Лукашенка і Путіна щодо майбутнього Союзної держави Білорусі і Росії читайте в матеріалі Андрія Паливоди ""Інтеграція" відкладається?".