Луценко: у найближчі дні розглянемо законопроект, який вирішує митну проблему

06 вересня 10:19

Голова фракції БПП виступає за зрівняння митних зборів.

 

Депутати наступного тижня внесуть на розгляд Верховної Ради проект закону, що передбачає зрівняння митних мит по всій території України.

Як заявив глава фракції "Блоку Петра Порошенка" в парламенті Юрій Луценко у своєму блозі на "Українській правді", прийняття такого закону - "єдиний шлях припинити колосальну корупцію, яка виникає при можливості оформити товар у Київській області в 4,5 рази дешевше, ніж у Києві".

Він також прокоментував конфлікт, який виник між прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та губернатором Одеської області Михеїлом Саакашвілі.

Читайте також: Главу митниці Лікарчука позбавили реальних повноважень

"Зіткнення Саакашвілі і Яценюка - конфлікт двох підходів до реформ: революційного й бюрократичного. Я вважаю, що Саакашвілі правий. Революція і реформи - це злам і відмова від старих правил...Можна багато говорити про персоналії. А можна прийняти закон про вирівнювання мит на всій території України", - додав народний депутат.

Як повідомлялося, напередодні Саакашвілі звинуватив уряд в саботажі реформ в Україні. Зокрема, він заявив, що нинішній уряд продовжує бути підконтрольним олігархам, коментуючи повернення до роботи голови Державіаслужби Дениса Антонюка, що входить в сферу впливу Ігоря Коломойського.

Саакашвілі також зазначив, що митницею фактично продовжує керувати Віталій Хомутинник, а глава ГФС Роман Насіров практично не має реального впливу.

На це Яценюк відповів тим, що назвав висловлювання Саакашвілі помилковими.