Лоукост Wizz Air в серпні значно скорочує кількість рейсів з Києва

15 липня 21:36

Загальний обсяг скорочених рейсів за вказаними компанією напрямами складе 24 на тиждень.

 

Угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air повідомила про скасування частини рейсів з Києва з 3 по 20 серпня 2019 року. Офіційна версія - через затримки з поставкою літаків. Однак є й інші варіанти, які компанія воліє не оприлюднювати.

Повідомлення про скасування розміщено на офіційному сайті авіакомпанії.

Авіакомпанія з 3 по 20 серпня скоротить частоту польотів з Києва до Варшави (в понеділок і п'ятницю), Будапешту (понеділок, п'ятниця), Меммінгена (понеділок, п'ятниця), Кельна (понеділок, п'ятниця), Біллунна (вівторок), Берліна (середа, субота), Бремена (вівторок), Франкфурта (середа, субота), Гамбурга (середа), Дортмунда (четвер), Риги (четвер), Ганновера (четвер), Ларнаки (субота), Кракова (неділя), Відея (вівторок, середа), Братислави (неділя) і Копенгагена (неділя).

Загальний обсяг скорочених рейсів за вказаними напрямками складе 24 на тиждень.

"З пасажирами, які вже забронювали квитки на вказані маршрути, зв'яжуться, повідомлять про зміни і запропонують перебронювати квиток на інший рейс (по тому ж маршруту, але на іншу дату або на інший напрямок), 100% відшкодування ціни куплених квитків або 120% відшкодування вартості оригінальних квитків в кредит WIZZ", - зазначили в авіакомпанії.

Wizz Air також вибачилася перед всіма постраждалими пасажирами за незручності, які могли викликати цю зміну.

Авіакомпанія просить пасажирів, які оформили квитки через агентства, звернутися за місцем купівлі або ж зателефонувати на "гарячу лінію" Wizz Air в Україні.

Нагадаємо, що Wizz Air, найбільший лоукост-перевізник в Центральній і Східній Європі, пропонує рейси більш ніж за 600 маршрутами з 27 баз, з'єднуючи 145 напрямків у 44 країнах. Флот авіакомпанії складається з 89 літаків Airbus A320 і Airbus A321.

Маршрутна мережа Wizz Air з Києва становить 30 напрямків у країни Європи (сумарно близько 2,6 млн крісел в 2019 році).

Wizz Air особливо активно увійшла в Україну в 2018-2019 році - кількість рейсів і напрямів лоукосту постійно збільшувалася. Фахівці називали такий стан справ тим, що свідчить про стабільність ситації в країні. Скасування такої великої кількості рейсів в найнапруженіший літній період може виявитися тривожним дзвіночком, незважаючи на офіційні версії.