Лоукост SkyUp отримав право відкрити рейси Харків-Париж

30 березня 04:59

У SkyUp переходять до стадії переговорів та узгодження слотів.

 

Лоукост SkyUp з 31 березня отримує право відкрити рейси Харків-Париж. На засіданні 29 березня комісія Державіаслужби схвалила заявку SkyUp на виконання трьох щотижневих рейсів Київ-Париж з 31 березня, повідомляє avianews.com.

Також комісія дозволила авіакомпанії відкрити з 31 березня рейси Харків-Париж з частотою три рази на тиждень і рейси Київ-Ніцца з частотою два рази на тиждень.

На даний момент в SkyUp відзначають, що поки що рано говорити про конкретну дату запуску рейсів, оскільки цьому передує етап переговорів та узгодження слотів.

Раніше допуск нових авіакомпаній на лінію Київ-Париж був неможливий через обмежену квоту на польоти. У січні 2019 році стало відомо, що Франція запропонувала Україні частково лібералізувати авіасполучення, збільшивши квоту з 14 до 18 рейсів на тиждень.

З французької сторони права на додаткові частоти отримала Aigle Azur, яка почне польоти між паризького аеропорту Орлі і Борисполем з 18 квітня. В Україні 28 лютого Державіаслужба надала права на виконання додаткових рейсів МАУ, відмовивши в задоволенні заявки SkyUp і Yanair із-за відсутності вільних частот.

Нинішнє схвалення заявки SkyUp може свідчити про те, що країни домовилися про подальше розширення квоти. Державіаслужба поки що не прокоментувала подію.

Як повідомлялося, новий міжнародний термінал аеропорту "Одеса" зможе обслуговувати 1 тис. пасажирів на годину або близько 3 млн пасажирів в рік. Його площа становитиме понад 30 тис. кв. м, що відповідає п'яти футбольним полям. Тут буде чотири телескопічних трапи і 1300 паркувальних місць. У планах аеропорту – співпраця з 23 авіакомпаніями, які будуть виконувати прямі рейси з Одеси за 30 напрямками.

Міжнародний аеропорт "Одеса" входить в трійку найбільших аеропортів України. Його пасажиропотік перевищує 1 млн пасажирів в рік. Аеропорт здатний приймати повітряні судна коду 4D і нижче, а також вертольоти всіх типів.