Липецьку фабрику Порошенка залишили під арештом до кінця року

13 вересня 17:32

У цьому році Порошенко нарешті зважився закрити свою кондитерську фабрику на Росії. Але фіскали вимагають 3 млн доларів.

 

Басманний суд Москви продовжив термін арешту, накладеного на 12 об'єктів нерухомості кондитерської корпорації Roshen, що належить президентові України Петра Порошенка, на підприємстві ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен".

Під арештоване майно фабрики потрапили склад готової продукції, чотири цехи, будівля допоміжного корпусу, а також сім земельних ділянок загальною площею понад 700 тис. кв. метрів. Забезпечувальна міра дозволяє фабриці експлуатувати арештоване майно, однак забороняє продавати або здавати в оренду.

Як повідомлялося, суд у грудні 2016 року наклав арешт на майно Липецької фабрики - 14 об'єктів нерухомості, зокрема, на склад готової продукції, чотири цехи, будівлю допоміжного корпусу і сім земельних ділянок загальною площею понад 700 тис. кв. м в рамках кримінальної справи шодо 180 млн рублів (3 млн доларів) за рахунок нібито незаконного відшкодування ПДВ. В корпорації Roshen завили про неправомірність вимог російських фіскалів.

У червні стало відомо, що липецька кондитерська фабрика, склад готової продукції і торговий дім ТОВ "Рошен" повністю зупинили діяльність на Росії.

Президент корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський заявив про намір перетворити Липецьку фабрику на іржаве розбите корито.