Курс рубля стабілізується, коли ціна на нафту знайде рівновагу - Мінекономіки РФ

25 серпня 09:49

В Російському уряді прогнозують зниження волатильності "як тільки ринки намацають нову рівновагу нафтових цін".

 

Волатильність рубля заспокоїться, коли ціна на нафту знайде нове рівновагу, повідомив журналістам міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв.

"Як тільки ринки намацають нова рівновага нафтових цін, заспокоїться курсова волатильність. Коли це станеться - ніхто знати не може", - сказав Улюкаєв.

У понеділок Улюкаєв говорив, що, згідно з його очікуванням, ціна на нафту знайде нове рівновагу протягом декількох місяців. В ході торгів у вівторок, вартість нафти марки Brent виросла до $ 43,23 за барель.

Відзначимо, напередодні курс рубля в Росії впав до 83 євро і 71 за долар. Таким чином, національна валюта РФ відновила багатомісячний антирекорд.

Експерти пов'язують послаблення рубля з падінням світових цін на нафту. 19 серпня аналітики Sberbank CIB повідомили, що якщо ціна нафти марки Brent впаде нижче 45 доларів за барель, курс рубля до долара США може пробити рівень 70 руб./доларів.

Аналітики Barclays також прогнозують подальше падіння російського рубля. В огляді The Emerging Markets Weekly говориться, що до кінця року курс долара досягне 73 руб.

Максимальне падіння російського рубля було зафіксовано 15 і 16 грудня 2014 року, коли курс долара на Московській біржі досяг 80 рублів, курс євро – 100 рублів за долар.