Конкурс на посаду керівника митниці призупинено

24 квiтня 10:13

Конкурсна комісія буде чекати скасування рішення суду щодо призупинення конкурсу.

 

Комісія вищого корпусу державної служби призупинила конкурс на заміщення вакантної посади керівника Державної митної служби (ДМС) до скасування рішення Окружного адміністративного суду Києва. Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів.

"Конкурсна комісія уповноважена лише частково виконати постанову Окружного адміністративного суду Києва від 17 квітня, а саме припинити вчинення дій з проведення конкурсу на зайняття вакантної посади голови державної митної служби", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві нагадали, що в разі призупинення дій Комісії з проведення конкурсу і після прийняття рішення про його відновлення відповідні процедури повинні бути проведені з урахуванням граничного терміну.

Тобто термін подачі документів на конкурс може становити не менше 15 і не більше 30 календарних днів з дня отримання інформації про проведення конкурсу, при цьому результати конкурсу публікуються не пізніше 45 календарних днів з цієї дати.

Станом на 17 квітня, коли було ухвалено постанову суду, пройшло 28 днів з дати оголошення конкурсу.

"Тобто, коли буде ухвалено рішення про відновлення конкурсу, почнеться відлік з 29 дня. Всі результати попередніх етапів відбору, в тому числі і визначення фіналістів, залишаються в силі", - зазначили у Мінфіні.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням заборонив проводити конкурс на посаду глави Державної митної служби. У свою чергу міністр фінансів Оксана Маркарова заявила про те, що Кабінет міністрів оскаржить рішення суду.

22 квітня стало відомо про те, що може бути заблокований і конкурс на посаду глави Державної фіскальної служби – з тих же причин.

Кабінет міністрів схвалив запуск реформи щодо поділу Державної фіскальної служби, затвердивши положення про податковій та митній службах.

20 березня уряд оголосив конкурси на заміщення посад голів Державної податкової та Державної митної служб. Прийом документів кандидатів тривав до 5 квітня.

Орієнтовно конкурс має завершитися в період з 16 по 23 квітня. Після цього почнеться ліквідація ДФС, в ході якої до нових органів буде переведено близько 70% діючих штатних співробітників ДФС, і відбудеться передача повноважень новим органам.

Через місяць після призначення нові керівники ДПС та ДМС мають представити середньострокові плани дій з розвитку служб. Основою реформи має стати оновлення кадрів служб та оптимізація роботи відомств.

Повноцінно нові органи мають запрацювати з 1 червня.

Детальніше про реформу ДФС читайте у статті Костянтина Швабія й Ірини Петрової "Податково-митні гойдалки: злиття, то розставання!" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".