Конкурс на посаду голови податкової служби почався незважаючи на судові позови

23 квiтня 12:25

У той же час конкурс на посаду глави митної служби залишається тимчасово заблокованим.

 

У вівторок, 23 квітня, стартувала співбесіда кандидатів на посаду голови Державної податкової служби як третій етап конкурсу. Співбесіда почалося в Національному агентстві з питань державної служби.

Під час співбесіди кандидати повинні представити власне бачення стратегії розвитку ДПС. Після цього претендентам на посаду глави Державної податкової служби свої питання зададуть експерти.

У той же час, конкурс на посаду глави Державної митної тимчасово призупинили через рішення Окружного адмінсуду Києва. У свою чергу Кабмін 22 квітня передав клопотання, яке повинно розблокувати процес відбору кандидатів.

Як передає "Інтерфакс-Україна", заступник міністру фінансів Сергій Верланов пояснив, що розгляд клопотання може зайняти до п'яти днів, апеляція ж може зайняти кілька тижнів.

Читайте також: Зрив конкурсів на глав митниці та податкової може позначитися на відносинах з МВФ і ЄС – Мінфін

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням заборонив проводити конкурс на посаду глави Державної митної служби. У свою чергу міністр фінансів Оксана Маркарова заявила про те, що Кабінет міністрів оскаржить рішення суду.

22 квітня стало відомо про те, що може бути заблокований і конкурс на посаду глави Державної фіскальної служби – з тих же причин.

Кабінет міністрів схвалив запуск реформи щодо поділу Державної фіскальної служби, затвердивши положення про податковій та митній службах.

20 березня уряд оголосив конкурси на заміщення посад голів Державної податкової та Державної митної служб. Прийом документів кандидатів тривав до 5 квітня.

Орієнтовно конкурс має завершитися в період з 16 по 23 квітня. Після цього почнеться ліквідація ДФС, в ході якої до нових органів буде переведено близько 70% діючих штатних співробітників ДФС, і відбудеться передача повноважень новим органам.

Через місяць після призначення нові керівники ДПС та ДМС мають представити середньострокові плани дій з розвитку служб. Основою реформи має стати оновлення кадрів служб та оптимізація роботи відомств.

Повноцінно нові органи мають запрацювати з 1 червня.

Детальніше про реформу ДФС читайте у статті Костянтина Швабія й Ірини Петрової "Податково-митні гойдалки: злиття, то розставання!" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".