Конкурс на посади членів нового правління "Нафтогазу" відбудеться через рік

20 березня 13:15

Відповідальність за чинний склад Гройсман поклав на спостережну Раду.

 

Конкурс на посади членів правління НАК "Нафтогаз України" відбудеться через рік, повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду в середу.

"Ми затвердимо сьогодні рішення, згідно з яким конкурс на нове правління компанії відбудеться через рік – 20 березня 2020 рік", – сказав він.

Він зазначив, що продовження на рік контракту з чинним правлінням НАК є зараз оптимальним рішенням з урахуванням досягнутих під час консультацій із наглядовою радою домовленостей щодо зниження рівня зарплат і нагород правління, досягнення сертифікації оператора газотранспортної системи до 1 січня 2020 року, а також збільшення рівня видобутку природного газу.

"На даному етапі вся відповідальність (за нинішній склад правління, - ред.) лежить на наглядовій раді. Прошу представників держави в наглядовій раді проконтролювати виконання завдань", - додав Гройсман.

Нагадав, Кабмін погодився продовжити контракт з головою НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболевым на нових умовах. Зокрема від голови "Нафтогаз" будуть вимагати щомісячний звіт, а його заробітна плата буде меншою.

6 березня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Кабмін всупереч рішенню наглядової ради НАК "Нафтогаз України" вирішив не продовжувати контракт з Андрієм Коболєвим і оголосити конкурс на заміщення посади голови правління "Нафтогазу".

Термін дії контракту з топ-менеджментом НАК сливає 22 березня, і наглядова рада компанії ухвалила рішення про продовження контракту з Коболєвим на три роки. Однак згодом Нагядова рада змінила своє рішення та рекомендувала таки підписати контракт з Андрієм Коболєвим.

Детальніше про плани спостережної ради "Нафтогазу", а також ознайомиться з відповідним документом можна в матеріалі Наталки Прудкої "Наглядова рада "Нафтогазу" вважає, що голова НАК має отримувати не менше 10 млн грн на місяць".