Компанія депутата-регіонала Онищенка забезпечить газом Ахметова і Новинського

20 червня 13:19

Компанія депутата-мільйонера Онищенка буде купувати газ у приватних видобувачів і потім продавати його ArcelorMittal і групі Ахметова і Новинського. В порівнянні з початковою заявкою, постачання газу збільшаться в 10 разів - з 60 млн до 700 млн куб. м в рік.

 

Нафтогазовидобувне ТОВ "ГК Газовий альянс" (Миронівка Київської обл.), що належить народному депутату Олександру Онищенку (фракція Партії регіонів), виграло тендери на постачання газу групі "Метінвест" і металургійному комбінату "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Про це повідомила представник "Газового альянсу" в ході засідання Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) у Києві в четвер, 20 червня.

За її словами, "Газовий альянс" щомісяця буде поставляти 150 млн куб. м газу "Метінвесту" і 30 млн куб. м газу "ArcelorMittal Кривий Ріг".

НКРЕ за заявкою компанії скоригувала річний обсяг постачання газу "Газовим альянсом" з 60 млн куб. м до 700 млн куб. м газу.

"ГК Газовий альянс" закуповує паливо в приватних видобувачів - "Карпатигаза", "Природних ресурсів", "Східного геологічного союзу", "Техпроект" і "Надра Геоцентр".

Онищенко як висуванець від Партії регіонів був обраний у новий парламент по округу №93 в Київській області з центром у Миронівці.

"Метінвест" - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Акціонерами групи "Метінвест" є група СКМ Ріната Ахметова (71,25%) і група компаній "Смарт-Холдинг" бізнесмена Вадима Новинського (23,75%), які беруть участь в управлінні групою "Метінвест" на партнерських засадах.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Читайте також:

"Нафтогаз" скоротить закупівлі газу в "Газпрому" до 18 млрд куб. м

"Нафтогаз" у листі Ставицькому поскаржився на надмірний імпорт російського газу Фірташем

Міністр запевняє, що "Нафтогаз" не постраждає від конкуренції з Курченком з імпорту російського газу