Клюєв передав в ГПУ дані про 32 «предмети розкоші», закуплені держпідприємствами

28 грудня 08:50

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України у ході чергової перевірки виявило кілька нових фактів порушень законодавства при закупівлі легкових автомобілів державними підприємствами та установами.

 

Про це заявив перший віце-прем‘єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

За його словами, створено систему автоматичного реагування – перевірки проводяться періодично. Якщо є спроби здійснити державну закупівлю предметів розкоші, Мінекономрозвитку одразу ж фіксує цю операцію і відповідні матеріали передає до Генеральної прокуратури, сказав Андрій Клюєв. Він також висловив подяку засобам масової інформації, які пильно слідкують за ходом державних закупівель.

За даними прес-служби Мінекономрозвитку, упродовж листопада-грудня 2011 року Міністерством, як уповноваженим органом у сфері державних закупівель, виявлено 32 факти порушення розпорядниками державних коштів вимог Постанови Кабінету Міністрів України (від 04.04.2001 № 332) «Про граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного і місцевих бюджетів». В результаті – неефективне використання державних коштів становить понад 18 млн. грн.

Останньою перевіркою Міністерством виявлено, що протягом грудня здійснені кілька неправомірних закупівель легкових автомобілів за цінами, які перевищують встановлені зазначеною постановою.

Зокрема, ДТГО «Південно-Західна залізниця» за результатами відкритих торгів у грудні уклало угоду з ТОВ «Атлант-М Дніпровська набережна» на придбання 3-х легкових автомобілів (Volkswagen Passat 2,0 – 1 од., та Volkswagen Passat 1,8 – 2 од.) загальною вартістю 889878 грн.

ПАТ з газопостачання та газифікації «Хмельницькгаз» у грудні уклало угоду з ТОВ «Гранд Мотор» на придбання автомобіля Toyota Camry Premium 3.5 6AT. Вартість автомобіля склала 422948 грн.

ДП «Український державний Центр залізничних рефрижераторних перевезень «Укррефтранс» уклало угоду з ТОВ «Автосаміт ЛТД» на придбання Toyota Camry класу Prestige вартістю 321493 грн.

ДП «Куп‘янський ветеринарно-санітарний завод «Ветсанзавод» уклало угоду з ТОВ «АРТСІТІ» на придбання автомобілю Toyota Camry NG 2011 комплектації Lux. Вартість автомобіля склала 346315 грн.

Національна філармонія України у грудні ж уклала угоду з ТОВ «Богдан Авто» на придбання автомобілю Hyundai Sonata YF. Вартість автомобіля склала 250250 грн.

Матеріали, підготовлені за результатами цієї перевірки, міністерство економічного розвитку і торгівлі також передало до Генпрокуратури.