Кличко пообіцяв заборонити підвищення тарифів на холодну воду і водовідведення

21 травня 13:13

Водоканал планує підвищити тарифи на 19%.

 

Влада Києва не дозволить підвищувати тарифи на холодну воду і водовідведення. Про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко під час прес-конференції.

"Ми не дозволимо підвищувати тарифи на холодну воду і водовідведення. У ситуації, коли Україна і Київ борються з пандемією, коли в країні діють обмеження, підвищувати ціну на життєво необхідну послугу - неприпустимо. Я в цьому переконаний", - підкреслив Кличко, коментуючи заяву "Київводоканалу" про намір підвищити тарифи компанії на послуги водопостачання та водовідведення для киян ще на 19% - з січня 2021 року.

Читайте також: У світі майже 200 тисяч випадків зараження коронавірусом

Проте можливості місцевої влади в цьому питанні обмежені. Хоча, різницю в платіжках влада може покривати з міського бюджету. До речі, в Києві це раніше практикували. Проте експерти вважають це згубною практикою, оскільки одного разу коштів у бюджеті не буде, а жителі зіткнуться з підвищенням не на 19%, а на 50 і більше відсотків.

За даними НКРЕКП, в структурі тарифу на водопостачання майже дві третини, або 62,3%, становлять витрати на оплату праці та електроенергії, а в тарифі на водовідведення на ці ж складові доводиться 66,7%. Докладніше про те, як водоканали аргументують необхідність підвищення тарифів, у статті "Чому комунальні тарифи тільки ростуть?" для читачів ZN.UA пояснює кандидат физичко-математичних наук Олександр Сергієнко.