"Київський метрополітен" повторно оголосить тендер на будівництво метро на Виноградар

07 вересня 16:39

Тендер оголосять найближчим часом.

 

КП "Київський метрополітен" планує найближчим часом оголосити повторний тендер на продовження Сирецько-Печерської лінії підземки у бік житлового масиву Виноградар, на будівництво якої передбачено 5,9 мільярдів гривень. Про це повідомила радник керівника підприємства Наталія Макогон, передає 44.ua.

"Найближчим часом буде оголошений тендер (на будівництво метро на Виноградар - ред.). Взяти участь зможуть усі бажаючі", - сказала Макогон.

Нагадаємо, що вчора, 6 вересня, "Київський метрополітен" скасував тендер щодо продовження Сирецько-Печерської лінії підземки в бік Виноградаря. Причина - неправомірні дії одного з учасників тендеру ("Київметробуду"), які порушують вимоги закону України "Про публічні закупівлі".

Повідомлялося, що умовами тендеру було передбачено будівництво до вересня 2021 року ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі. Передбачалося будівництво станцій "Мостицька" і "Проспект Правди" і ділянки вилочного відгалуження в бік станції "Виноградар" (перша черга будівництва).

На торги було подано три пропозиції: від ПАТ "Київметробуд" - планував вести роботи самостійно; від ЗАТ "Інтербудтонель" планував залучити субпідрядником ПАТ "Дніпрометробуд", яке в якості досвіду заявило будівництво метрополітену в Дніпропетровську за угодою від 1999 року; від ТОВ "Будівельна Компанія "Адамант" (Мукачево) з групи "Укрбуд". Компанія планувала залучити субпідрядником ЗАТ "Південспецстрой", яке будувало у Харкові ділянку метро від станції "Проспект Перемоги" до станції "Наукова" і "Олексіївська".