Київ повторно оголосив тендер з будівництва метро на Виноградар

11 вересня 13:53

Аукціон заплановано на 16 листопада.

 

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" вчора, 10 вересня, повторно оголосив тендер на продовження Сирецько-Печерської лінії підземки від станції Сирець в бік житлового масиву Виноградар, вартість якого 5,99 млрд грн. Про це повідомляється на сайті ProZorro.

Нагадаємо, що лінія буде складатися з двох станцій – Мостицька та Проспект Правди, а також з ділянки вилочного відгалуження в бік станції Виноградар.

Всього планується прокласти 3,7 км ліній. Пропускна здатність цієї ділянки метрополітену складе 40 пар поїздів на годину. Проект буде реалізований за рахунок коштів місцевого бюджету.

Початок аукціону заплановано на 16 листопада цього року.

Повідомлялося, що "Київський метрополітен" скасував тендер щодо продовження Сирецько-Печерської лінії підземки в бік Виноградаря через неправомірні дії учасників публічних закупівель. Документи "Київметробуду" мали дефекти, достатні щоб відхилити їх як такі, що не відповіднають тендерній документації.

На попередні торги було подано три пропозиції: від ПАТ "Київметробуд" - планував вести роботи самостійно; від ЗАТ "Інтербудтонель" планував залучити субпідрядником ПАТ "Дніпрометробуд", яке в якості досвіду заявило будівництво метрополітену в Дніпропетровську за угодою від 1999 року; від ТОВ "Будівельна Компанія "Адамант" (Мукачево) з групи "Укрбуд". Компанія планувала залучити субпідрядником ЗАТ "Південспецстрой", яке будувало у Харкові ділянку метро від станції "Проспект Перемоги" до станції "Наукова" і "Олексіївська".