Киянам виставили рахунки "на компенсацію збитків" газкомпанії

05 липня 22:06

НКРЕКП визнав неправомірними дії компанії.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) визнала неправомірною вимогу КиївГазЕнерджи до побутових споживачів щодо компенсації збитків компанії. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

НКРЕКП повідомляє, що в червні КиївГазЕнерджи розіслав збільшені рахунки споживачам, заклавши в суми платіжок збитки, стягнуті НАК Нафтогаз України в зв'язку з несвоєчасними розрахунками в період з 1 липня по 31 грудня 2015 року. У зв'язку з цим в НКРЕКП визнали дії постачальника газу неправомірними.

"Боргові зобов'язання постачальника перед власником природного газу не повинні переводитися на побутових споживачів", - підкреслює НКРЕКП.

Регулятор закликав постачальників природного газу утриматися від незаконних дій.

Раніше сьогодні КиївГазЕнерджи заявила, що вимога компенсувати збитки за липень-серпень 2015 р., виставлена побутовим споживачам в платіжках за червень, недійсна. Ці збитки компенсації не підлягають.

"Абоненти, які вже заплатили згідно з даної вимоги, отримають пропорційну компенсацію в рахунок майбутніх платежів за спожитий газ", - повідомила прес-служба компанії.

Як повідомлялося раніше, в Києві 10 липня в більш ніж тисячі будинків відключать газ у зв'язку з проведенням ремонтних робіт. У списку на відключення будинку в Шевченківському, Подільському і Святошинському районах.