Китайські інвестори можуть вкласти $ 10 млрд у проекти в Україні

21 липня 01:42

Інвестори з Китаю зацікавлені в інфраструктурних проектах, фінансових, зеленій енергетиці та сільському господарстві.

 

Представники Офісу президента провели зустріч з китайськими інвесторами, які готові інвестувати в реалізацію проектів в Україні 10 мільярдів доларів. Про це повідомили в прес-службі глави держави.

Президент України Володимир Зеленський запропонував представниками китайського бізнесу інвестувати в розвиток інфраструктури, в тому числі концесійне будівництво дороги навколо Києва, сільське господарство і розробку газових родовищ.

"Учасники зустрічі склали попередній перелік проектів з інвестиційним потенціалом близько 10 млрд доларів, які Україна планує реалізувати спільно з китайськими компаніями, приватної та державної форми власності", - додали в Офісі президента.

За даними Держстату, за п'ять місяців цього року Китай виявився найбільшим імпортером товарів в Україну (3,25 млрд дол. або 13,8% від усього імпорту), а також третьою країною після Польщі та Росії, куди Україна поставляє товари (1,29 млрд дол). Негативне торговельне сальдо в українсько-китайській торгівлі склало майже 1 млрд дол.

Раніше президент Володимир Зеленський записав відеоролик, в якому англійською мовою запросив інвесторів в Україну. Також президент анонсував проведення восени в Україні масштабного інвестиційного з'їзду.