Кіпрський суд "розморозив" активи СКМ Ахметова

06 червня 16:30

Суд скасував грудневе рішення суду.

 

Окружний суд Нікосії (Кіпр) виніс рішення на користь фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) у суперечці з компанією Raga Establishment за статусом "Укртелекому". При цьому суд скасував розпорядження кіпрського суду від 27 грудня 2017 року про обмеження на відчуження ("заморожування") деяких активів групи СКМ.

"Активи СКМ розморожені", – йдеться в повідомленні прес-служби СКМ.

Директор з міжнародних відносин та зв'язків з інвесторами СКМ Джок Мендоза-Вілсон уточнив, що зняті всі обмеження на розпорядження активами групи СКМ.

"У своєму рішенні суд зазначив, що в грудні 2017 року компанія Raga неправомірно домоглася заборони, для якої відсутні реальні підстави. Це наочно демонструє поведінку Raga в суперечці і справжній характер її позовів проти групи СКМ на території Кіпру", – сказав Мендоза-Вілсон.

Повідомлялося, що Окружний суд Нікосії (Кіпр) 27 грудня минулого року заморозив активи олігарха Ріната Ахметова вартістю 820 мільйонів доларів.

У жовтні 2017 року суд вирішив повернути в держвласність приватизований Ахметовим "Укртелеком".

Раніше Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування у справі про незаконної приватизації "Укртелекому".

В конкурсі з приватизації "Укртелекому" в 2011 році брала участь лише одна організація (інвестиційний фонд EPIC), яка купила компанію за 10,5 млрд грн. Через рік "Укртелеком" бувперепроданий компанії СКМ Ріната Ахметова.