Керівники більшою мірою задоволені результатами роботи підприємств — експерт

04 сiчня 12:47

Цей показник отримав позитивне значення вперше за останні п'ять років, що є безумовним позитивом.

 

До позитивних тенденцій 2018 року відносимо поліпшення оцінок фінансово-економічної ситуації на підприємстві, зокрема цього року керівники підприємств більш задоволені результатами роботи підприємства, ніж в останні п'ять років. Так, у жовтні 2018 р. порівняно з липнем 2018-го частка опитаних, які позитивно оцінили фінансово-економічну ситуацію на підприємстві, зросла з 13,7 до 20,6%, а частка тих, хто негативно оцінив фінансово-економічне становище на підприємстві, навпаки, зменшилася з 24,74% в липні до 14,6% у жовтні. Якщо порівняти баланс, тобто різницю між позитивними та негативними оцінками, то він збільшився з -11% у липні до +5,9% у жовтні 2018-го.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Оксана Кузяків, виконавчий директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій. За її словами, цей показник отримав позитивне значення вперше за останні п'ять років, що є безумовним позитивом.

"Аналіз сезонно очищеного Індексу оцінки поточної фінансово-економічної ситуації на підприємстві також вказує на позитивні зміни ділової активності в секторі промисловості. Зокрема, з лютого 2015 р. спостерігається тенденція поліпшення оцінки фінансово-економічної ситуації на підприємствах. Хоча, строго кажучи, це зменшення темпів погіршення такої оцінки, однак тенденція безумовно позитивна", - зазначає експерт.

Детальніше про заміри ділової активності і очікувань читайте в статті Оксани Кузяків "Економічні очікування українського бізнесу напередодні виборів" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".