Кабмін зобов'язав Мінфін підготувати законопроекти щодо поділу ДФС

14 сiчня 17:43

Міністр фінансів підписала постанову про реорганізацію ДФС.

 

Уряд зобов'язав Міністерство фінансів у найближчі три місяці подати пропозиції про зміни у законодавство стосовно поділу Державної фіскальної служби (ДФС) на Державні податкову і митну служби. Така норма міститься у оприлюдненій постанові Кабміну про реорганізацію ДФС і створення двох служб.

Мінфін також зобов'язаний у двомісячний термін подати Кабміну проекти положень про відповідні центральні органи виконавчої влади – Держподаткової і Держмитної служби, вказується в документі.

"Міністр фінансів Оксана Маркарова підписала постанову про реорганізацію ДФС шляхом поділу на Державну податкову та Державну митну служби", – зазначив Мінфін в повідомленні на сайті.

Як пишуть для DT.UA Костянтин Швабій, доктор економічних наук, професор, та Ірина Петрова, кандидат економічних наук, доцент, Кабмін своїм рішенням розділив ДФС на Податкову службу та Митну службу України.

Детальніше про необхідність реформ у податковій службі читайте у матеріалі Яни Бугрімової "Кредит недовіри" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".