Кабмін змінив правила оренди держмайна

22 листопада 21:48

Учасникам конкурсу на право оренди держмайна доведеться вносити аванс.

 

Кабінет міністрів України підтримав ініціативу Фонду державного майна щодо посилення боротьби з недобросовісними переможцями конкурсів з оренди держмайна, повідомив на своїй сторінці у Facebook виконуючий обов'язки голови ФДМУ Віталій Трубаров.

"Тепер всі компанії, які беруть участь у конкурсі на право оренди повинні вносити авансовий платіж в розмірі не менше шести місячних орендних плат. Цей платіж повертається всім, крім переможця", - написав він.

"Таким чином, компанії, які прийшли з наміром зірвати конкурс, тобто формально перемогти, а потім відмовитися від підписання договору втратять авансовий платіж", - повідомив Трубаров.

Він зазначив, що раніше на конкурс приходили компанії, з завданням "вибити" реального орендаря, зірвати конкурс і змусити Фонд проводити конкурсні процедури заново.

"Тепер такі "ігри" будуть коштувати дорого і в конкурсах перемагати тільки ті компанії, які мають реальний намір підписувати договори оренди", - додав Трубаров.

Як повідомлялося, що міністерство юстиції України зареєструвало наказ Фонду державного майна, яким надається право нерезидентам брати участь в оренді державних об'єктів.

"Міністерство юстиції України зареєструвало наказ ФДМУ від 18 вересня 2017 року, який фактично дає право нерезидентам на участь в оренді українських державних об'єктів. Найближчим часом, після публікації в Офіційному віснику, наказ набуде чинності", - повідомив перший заступник голови ФДМУ Дмитро Парфененко.