Кабмін запустив доплати багатодітним сім'ям на дітей

26 березня 22:53

Щомісячна допомога в розмірі 1700 гривень буде нараховуватися на кожну третю і наступну дитину.

 

Кабмін передбачив у бюджеті на 2019 рік додаткові доплати багатодітним сім'ям, які заплановані з 1 квітня і до кінця року. Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева в ефірі одного з телеканалів.

За його словами, щомісячна допомога в розмірі 1700 гривень передбачена для сімей, які мають троє і більше дітей, виплати будуть нараховуватися на кожну дитину.

"Допомога на третю і кожну наступну дитину до досягнення нею шести років. Розмір цієї допомоги в 2019 році становитиме 1700 гривень щомісяця на кожну дитину. Ми очікуємо, що таку допомогу отримуватимуть усі багатодітні сім'ї", - зазначив Рева.

У бюджет на виплати багатодітним сім'ям передбачено 2,4 мільярда гривень.

Міністр нагадав про те, що з 1 березня в Україні діє програма "муніципальна няня", в рамках якої кожній сім'ї виплачується 1626 гривень в якості компенсації послуги по догляду за дитиною по досягненню нею трирічного віку. За компенсацією в березні звернулися 43 сім'ї.

Раніше повідомлялося, що в Україні нараховується 334 тисячі багатодітних сімей, які виховують троє і більше дітей, а право на виплату отримають майже 159 тисяч дітей. Нагадаємо, що при народженні дитини держава виплачує батькам по 41 280 гривень. Ця сума однакова для першої, другої і наступної дитини. Через кілька місяців після народження дитини сім'я отримує 10 320 гривень. Сума, що залишилася 30 960 гривень розбивається на 36 рівних частин по 860 гривень, яку виплачують щомісяця протягом трьох років.