Кабмін вносить у Раду законопроект щодо виводу "Укрнафти" з-під контролю Коломойського

21 сiчня 12:38

Прем'єр звернувся до депутатів з проханням негайно проголосувати за розроблені урядом зміни до закону про акціонерні товариства.

 

Кабінет міністрів підготував законопроект про зміни в закон про акціонерні товариства, який безпосередньо стосується напівдержавної "Укрнафти". Як заявив прем'єр-мінстр Арсеній Яценюк, ці зміни дозволять скликати збори акціонерів при кворумі 50%+1 акція.

Прем'єр також офіційно підтвердив оприлюднену ZN.UA інформацію про те, що приватні"кіпрські інвестори" "Укнафти" вимагають від України виплати $ 5 млрд "збитків", нібито ннесенных компанії діями держави.

Раніше 13 січня Верховна Рада внесла зміни в закон про акціонерні товариства, знизивши мінімальний кворум на зборах акціонерів з 60% до 50%. Спочатку проект закону стосувався лише акціонерних товариств, в яких держава володіла більше 50% акцій. Однак у нього була прийнята поправка "з голосу", згідно з якою для цих компаній закон набирає чинності відразу після підписання президентом, а для всіх приватних - з 1 січня 2016 року.

Примітно, що за цей законопроект авторства "Радикальної партії Олега Ляшка" при його прийнятті жодного голосу не дала "рідна" фракція Яценюка "Народний фронт".

послідує