Кабмін вирішив не розділяти податкову і митницю: замість Міндоходів створено Державну фіскальну службу України

27 травня 11:50

Кабмін вирішив залишити в одному відомстві податкову і митницю. Замість поділу створеного при Януковичі Міндоходів, міністерство реорганізовано в Державну фіскальну службу України.

 

В Україні створено Державну фіскальну службу, яка займатиметься питаннями податкової та митної політики, і 2 червня цього року уряд має намір провести нараду з керівництвом реструктуризованого Міністерства доходів і зборів, де буде заслухано звіти щодо їхньої роботи.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в Києві у вівторок.

"2 червня ми з вами проведемо нараду. У нас створена Державна фіскальна служба України, і я хотів би, щоб другого числа вони (керівники Міндоходів - ред.) відзвітували про боротьбу з податковими ямами, про те, як вони ліквідували корупцію на митниці або не ліквідували, і про те, як ми працюємо з бізнесом, в першу чергу, органи податкової служби. І далі, ми будемо приймати, в тому числі і кадрові рішення", - сказав прем'єр.

У той же час, міністр фінансів Олександр Шлапак взяв слово, заявивши, що роботу податкових майданчиків припинено не до кінця. "Почали працювати так звані "партизани". Міністерство доходів і зборів, на мою думку, не вживає адекватних заходів по боротьбі з цим явищем", - заявив він.

Глава Мінфіну також додав, що все ще працюють різні "сірі" контрабандні схеми на митниці.