Кабмін створив Раду з питань торгівлі

13 червня 14:32

Рада буде впроваджувати заходи, охоплені главою 13 "Торгівля та сталий розвиток" Угоди про асоціацію з ЄС.

 

Кабінет міністрів створив Раду з питань торгівлі та сталого розвитку. Даний орган очолить заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - Торговельний представник України Наталія Микольська, яка має намір відстоювати збільшення торговельних квот у ЄС. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку.

Завдання Ради - організація роботи консультативної групи з питань торгівлі та сталого розвитку у відповідності з Угодою про асоціацію Україна-ЄС з підтримки громадянського суспільства, торгівлі та сталого розвитку.

Головним завданням консультативної групи стане моніторинг впровадження і дотримання чіткої реалізації заходів, охоплених главою 13 "Торгівля та сталий розвиток".

У МЕРТ відзначають, що Рада з торгівлі та сталого розвитку повинна також забезпечити відбір кандидатів у групу експертів. Вони працюватимуть над підвищенням ефективності розробки рішень по усуненню можливих законодавчих труднощів в ході виконання положень Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

До складу Ради увійдуть представники органів влади та громадянського суспільства.

Як писало DT.UA, обсяги вітчизняного імпорту значно перевищують обсяги експортних поставок. Від'ємне сальдо зовнішньої торгівлі товарами в 2017 році становило 9,37 млрд дол. При цьому на експорт з України йдуть в основному сировину (зерно, залізна руда) та продукція первинної обробки (чорні метали, соняшникова олія), тоді як близько половини імпорту - готова продукція кінцевого споживання.

Детальніше про дисбаланс зовнішньої торгівлі читайте в матеріалі Ігоря Гужви "Подолати трикратну діру в торговому балансі. Місія можлива?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".