Кабмін скасував книги скарг і ще 149 вимог для бізнесу

06 березня 19:36

На відміну книг скарг бізнес заощадить 125 мільйонів.

 

Кабінет міністрів України на засіданні у середу скасував 149 застарілих актів 1993-1997 років, "які створюють правові колізії і додаткове навантаження на бізнес".

Зокрема, скасована обов'язкова вимога на підприємствах вести книги "Скарг та пропозицій", так як, за словами міністра економічного розвитку України Степана Кубіва, це радянський рудимент, який не захищає споживача, а створює додаткові витрати для бізнесу. Він також зазначив, що відмова від книг дасть річну економію 125 мільйонів гривень для всіх компаній.

Також Кабмін спростив процедуру отримання іноземними громадянами довгострокових віз для працевлаштування на території України. Скасовано обмеження на максимальну надбавку на ціну медичних виробів (включаючи обладнання), які придбаються за кошти держбюджету. Затвердили дев'ять нових критеріїв для запровадження ризик-орієнтованих перевірок бізнесу. Серед прийнятих дерегуляційних рішень уряду також проект закону щодо вдосконалення ліцензування господарської діяльності, спрямований на усунення бюрократичних перешкод і зменшення контактів бізнесу з державними органами.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні скасували 13 тисяч радянських ГОСТів, які існували до 1992 року. Докладніше читайте в статті Тетяни Кириленко "Прощавайте, радянські ГОСТи" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".